Choď na obsah Choď na menu
 


Guláš fest 2011

 

Hľadajme ľudia to , čo nás spája.“

Tieto slová boli nepísaným mottom úspešnej akcie v sobotu 20.augusta keď v miestnom športovom areáli organizátori:Obecný úrad Kostolné, Spolok priateľov a občanov obce Kostolné a Športový klub Slovan Kostolné, za prispenia sponzorov zahajovali III. ročník hry ČAMPRLA a súťaž vo varení gulášu Guláš fest. K zahájeniu sa dostavilo 19 súťažných družstiev pre Guláš fest a 12 súťažných družstiev pre Čamprlu.

Akcii predchádzalo veľké úsilie. Od štvrtka prebiehali prípravy 22 stanovíšť pre varenie gulášov, postavenie stánkov, veľkého stanu pre 200 ľudí. Keď už bolo v piatok večer všetko pripravené, ako blesk z jasného neba sa od Myjavy prihnala búrka sprevádzaná silným vetrom a dažďom. Dvojdenné dielo organizátorov a ich pomocníkov bolo za niekoľko minút doslova rozmetané po celom športovom areáli. Všetky stánky ľahli,ako domino ani jedna stolička neostala suchá. Po smutnom konštatovaní starostu Miroslava Cibulku „ráno múdrejšie večera“ sa všetci pracovití , zanietení dobrí ľudia o 4.hodine ráno stretli, aby do 8.hodiny znova vybudovali celé stanové mestečko. Teplé slnečné lúče ich za ich úsilie hladili po tvárach.

V 19 kotlíkoch sa začali variť guláše najrôznejších chutí a vôní, diviačí, jelení ,hovädzí, kozľací, bravčový, srnčí,mexický. Stánky súťažiacich boli rôzne vyzdobené, pod stánkami ponúkli hostí rôznymi dobrotami, ako cesnačky, pagáče, zákusky, lokše, kozí luchmeat,chlieb s masťou a cibuľou a k tomu samozrejme na dodržanie pitného režimu nejaký ten kalíšok. Pred stánkom Bytovkárov sa točilo na grile do zlatova upečené prasiatko. Súťažiaci v sprievode hudby usilovne prikladali pod kotle a ochutnávali svoje dielo,pretože úderom 14.hodiny porota zložená zo sponzorov akcie zberala vzorky na hodnotenie. Veruže neľahká úloha ich čakala. Víťazmi nemohli byť všetci, hoci v každom kotlíku bola dobrota, muselo sa rozhodnúť.

1.miesto Senior klub dôchodcov

2.miesto Bytovkári

3.miesto Bednárikovci

4.miesto JUSTUR

5.miesto Hasiči Babulicov Vrch

6.miesto Kačányovci

Veľká radosť seniorov nebrala konca, veď cena za víťazný guláš- televízor im všetkým bude slúžiť v ich klubovni.

Slnko na oblohe žiarilo no aj deti zohrieval zápal z hry v nafukovacom futbalovom ihrisku , na obrovskej šmýkačke a pri nosení sa na koni, ktorého priviedol pán Slezák z Krajného.

 

Zručnosť, obratnosť, pohotovosť a zanietenosť si súťažiaci vyskúšali v hre Čamprla.

 

Výsledky v hre Čamprla

1. miesto družstvo Ján Puškár

2.miesto družstvo Stanislav Cibulka

3.miesto družstvo Hasiči Babulicov Vrch

 

III. ročník tejto hry znovu  oživil tradíciu našich predkov, ktorí túto hru hrávali a v mnohí zo starších účastníkov si pripomenuli mladosť.

 

Po všetkých súťažiach a hrách nastal čas pre zábavu pri živej hudbe,ktorá sa niesla celou dolinou .

 

Vďaka organizátorom, sponzorom, súťažiacim a účastníkom tohto krásneho celodenného podujatia , kde sa stretli známi ,priatelia zo širokého okolia, aby našli to čo ich spája- ľudskosť, porozumenie, aby sa vzájomne našli. Pretože ako povedal na začiatku starosta obce Miroslav Cibulka- „Hľadajme spôsob, ako nájsť cestu k sebe cez spomienky na chvíle najkrajšie“.

Nuž teda dovidenia pri IV. ročníku.

 

 

 

Obrázok