Choď na obsah Choď na menu
 


Kalendár vývozu KO na rok 2023 a zmena v zbere triedeného odpadu

 

Vážení občania,

od 1.1.2023 nastanú zmeny v našej obci ohľadne zberu triedeného odpadu. Plasty, kovy a papier sa v obci a na Babulicovom Vrchu budú zberať spred rodinných domov. Do každej domácnosti v týchto lokalitách budú koncom decembra tohto roku doručené žlté a modré mechy, kalendár vývozu triedeného a komunálneho odpadu a tiež plagát ,,Ako triediť odpad". Tieto tri druhy triedeného odpadu sa budú zberať v rovnaký deň. V žltom vreci plasty a kovy, v modrom vreci papier. Stojiská na sklo ostávajú zachované.

!! V ostatných častiach obce - U Mihálikov, U Hučkov, U Tížikov, U Medveďov, U Hajtúnov budú stojiská na triedený odpad (plasty, kovy, papier) zachované !!

Zber vytriedených zložiek komunálnych odpadov je pre občana BEZPLATNÝ. Poplatok za komunálny odpad NEOBSAHUJE náklady na financovanie triedeného zberu v obci! 

Preto by malo byť aj vo Vašom záujme triediť odpad čo najzodpovednejšie a znížiť tak množstvo komunálneho odpadu. Čím viac komunálneho odpadu bude obec tvoriť, tým viac bude obec nútená zvýšiť poplatok za komunálny odpad. Prosím, dbajte na dôslednosť vytriedeného odpadu, pomáhať Vám pri tom bude plagát ,,Ako triediť odpad".

Kalendár vývozu 2023.pdf

Ako triediť odpad.jpg

article preview

 

odpad-2.jpeg