Choď na obsah Choď na menu
 


Archív

Prispevky, ktoré sa našli

Podjavorinské folklórne slávnosti 2022

 

Obec Bzince pod Javorinou spoločne s obcou Lubina Vás srdečne pozývajú na Podjavorinské folklórne slávnosti 2022.

Plagát - Podjavorinské folklórne slávnosti 2022.jpg

 

 
5. 5. 2022 | Rubrika: Oznamy

Zájazd do Zoo Bojnice - Deň detí

 

Vážení občania,
Obec Kostolné usporadúva autobusový zájazd do Zoo Bojnice pre detičky do 15 rokov, dňa 4.6.2022. Odchod autobusu o 8 hod.
 

Doprava ZDARMA pre deti do 15 rokov v sprievode 2 dospelých osôb.

Vstupné do Zoo ZDARMA pre deti do 15 rokov.

Prihlásiť sa môžete do 20.5.2022:

na tel.č.: 032/7790240, 

mailom: obec@kostolne.sk,

osobne na Obecnom úrade

 
 
9. 5. 2022 | Rubrika: Oznamy

Prerušenie distribúcie elektriny 16.05.2022

 

Vážení občania,

Západoslovenská distribučná oznamuje, že z dôvodu vykonávania plánovanej práce na zariadeniach distribučnej sústavy alebo v ich ochrannom pásme, budú dňa 16.05.2022 bez dodávky elektriny nasledovné časti:

Omanie

Kút

Sachanovec

a Slovenská pošta

 

Oznam - prerušenie distribúcie elektriny.pdf

 
13. 5. 2022 | Rubrika: Oznamy

Dočasná zmena otváracích hodín - Slovenská pošta

16. 5. 2022 | Rubrika: Oznamy

Tradičné rybárske preteky - Dubník 1

 

Slovenský rybársky zväz MO SRZ Stará Turá Vás srdečne pozýva na tradičné rybárske preteky, ktoré sa uskutočnia dňa 22. mája 2022 v nedeľu, od 6 hod. do 12 hod. na Dubníku 1. 

Môžete sa tešiť na bohatú tombolu, občerstvenie, pečené ryby a živú hudbu v bufete na pláži.

 

Plagát - rybárske preteky.jpg

 
17. 5. 2022 | Rubrika: Oznamy

Mestá a obce v štrajkovej pohotovosti

 
Vážení obyvatelia obce, chalupári, podnikatelia v obci Kostolné,
oznamujeme Vám a dávame Vám na vedomie, že v noci zo štvrtka 26.5. na piatok 27.5. nebude v našej obcí na protest voči schváleným tzv. protiinflačným opatreniam svietiť verejné osvetlenie.
Zhasneme, aby sme v budúcnosti mohli svietiť! Obce a mestá Záhoria a Myjavského regiónu zhasnú, aby v budúcnosti mohli svietiť!
Mestá a obce štyroch okresov Združenia miest a obcí Záhoria a Združenia miest a obcí Myjavského regiónu (okresy Senica, Malacky, Myjava a Skalica) vo štvrtok 26. mája večer nerozsvietia verejné osvetlenie s cieľom poukázať na stav, ktorý samosprávam hrozí po schválení protiinflačného balíčka.
Tento záver vyplynul z pracovného stretnutia primátorov a starostov obcí a miest ZMO Záhorie a ZMO Myjavského regiónu, podľa ktorých schválený protiinflačný balíček v súčasnej podobe ohrozuje fungovanie základných funkcií samospráv a bude mať priame dopady na rozpočty miest, obcí a krajov, a teda aj na možnosti zabezpečovať služby, ktoré mestá, obce a kraje pre obyvateľov zabezpečujú. Týmto spôsobom obce Záhoria a Myjavského regiónu posúvajú už ohlásenú štrajkovú pohotovosť vyhlásenú snemom Združenia miest a obcí Slovenska na vyšší stupeň.
„Zhasneme, aby sme v budúcnosti mohli svietiť! Zároveň žiadame prezidentku SR, aby protiinflačný balíček podpísala až vtedy, keď budú samosprávy mať v plnej miere pokryté finančné kompenzácie,“
Nielen predstavitelia samosprávy, ale napríklad aj INESS (Inštitút ekonomických a spoločenských štúdií) považuje vládou schválený protiinflačný balíček za príliš nákladný, ktorý spôsobí vo zvýšenej miere plytvanie s verejnými zdrojmi, keď uvádza že „Balíček je v rozpore s predpokladmi hľadania hodnoty za peniaze vo verejných výdavkoch, zhoršuje dlhodobú udržateľnosť verejných financií. Jeho proces predstavenia, úprav a schvaľovania je učebnicovým príkladom, ako sa nemajú robiť zásadné zmeny vo výdavkových politikách.“
Za pochopenie, podporu a spolupatričnosť ďakujeme.
 
Starosta obce Kostolné
 
1653544083675--002-.jpg
 
 
26. 5. 2022 | Rubrika: Oznamy

Najdené zložky

Neboli najdené žiadne zložky