Choď na obsah Choď na menu
 


Vianoce a nový rok

p1010451.jpg 

Rozdávali si radosť“


 

Na adventnom venci už dohárala posledná sviečka, vyzdobené vianočné stromčeky čakali na svoje rozsvietenie, darčeky pobalené, vianočné pečivo napečené, rozsvietený veľký vianočný strom pred chrámom Božím a skutočne biely sneh vržďal pod nohami, keď v nedeľu 23.decembra kroky občanov Kostolného smerovali do evanjelického chrámu Božieho, kde sa v popoludňajších hodinách konal vianočný koncert , ktorým sa ako povedal zborový dozorca Rudolf Gajdoš obyvatelia Kostolného pridali ku všetkým tým, ktorí krásou a umením oslavujú príchod Pána Ježiša. Po úvodnom slove pani farárky Kopincovej ,ktorá pripomenula, že adventné obdobie je priestorom pre pokoj, stíšenie a rozjímanie nad zmyslom života sa evanjelickým chrámom rozozneli zvuky organu pod prstami Dávidka Kopinca a Adrianky Cibulkovej, žiakov umeleckej školy. Po ich prednese sme prežívali pocit krásy pri skladbe Pastorela a tiež skladieb Ave Verum a Adeste Fidelest, ktoré prekrásne zaspieval Ján Pražienka z Myjavy za doprovodu kantora Majkla Cambela. Tento krásny zážitok umocnili skladby v podaní miestnych kantoriek Lenky Šimovičovej a Janky Holičovej.

Záver patril piesňam miestneho evanjelického spevokolu .Takto predsviatočne, radostne naladený sme sa stretli na štedrovečerných službách Božích, kde deti v kostole boli po svojom programe obdarované balíčkami a všetci účastníci sa v priestore pred farským úradom stretli a vzájomne si priali pri spoločnom pohostení.

Nuž a aký by to bol koniec roka v Kostolnom bez tradičného polnočného silvestrovského stretnutia občanov so svojim starostom Miroslavom Cibulkom v miestom parku s prianím nielen zdravia a šťastia ale i vzájomnej spolupatričnosti občanov. Popri novoročných gratuláciách a prípitkoch obyvatelia obce a chalupári svetlicami a petardami prekrásne rozžiarili oblohu na Kostolným a tradičným vinšom občanom v miestnom rozhlase sme v našej obci privítali nový rok.

Nuž takto sme si žili počas vianočných a novoročných dní v Kostolnom- navzájom sme si robili radosť nielen v rodinách ale i v celej dedine.