Choď na obsah Choď na menu
 


Mikuláš 2012

mikulas-2012-003.jpg 

Dobrota a láska v Kostolnom“


 


 

Už tradične i v tomto roku v piatok 7.12.2012 pre občanov a hlavne deti pripravili Základná a Materská škola Kostolné a Obecný úrad Kostolné v Kultúrnom dome v Kostolnom Mikulášsky večierok.

Netradičná bola skutočnosť že Mikuláš a Čert prišli do preplnenej a prekrásne vyzdobenej sály kultúrneho domu po čerstvo napadnutom bielom sniežiku. Netradičný príchod ,konečne po predchádzajúcich rokoch bez snehu.

Bohatý okrem nádielky balíčkov bol i kultúrny program detí a žiakov. Piesne a básne detí materskej školy vyjadrovali radosť zo zimy „Dolu kopcom juchuchu mráz nás štípe na uchu....“ a dramatizácia rozprávky Rukavička, zvýraznila vzájomnú pomoc. Dobrotu, lásku a svornosť vyjadrovali scénky žiakov základnej školy. Veselú atmosféru umocnili prekrásne tance.

Pod rozžiareným stromčekom Mikuláš za odmenu rozdal plné koše balíčkov, ktoré pre deti z obce pripravili pracovníčky obecného úradu spoločne s dôchodkyňami . Aj keď z čerta išiel trošku strach, po rozdaní balíčkov si deti s čertiskom zašantili pri spoločnej diskotéke, kde čert každého vytancoval.

Takáto predvianočná pohoda plná dobroty, lásky, svornosti, štedrosti a pokoja vládla v predvečer druhej adventnej nedele v Kostolnom.