Choď na obsah Choď na menu
 


Ako chutí kozľacina

 

 

Ako chutí kozľacina“

 

Ani horúce slnečné lúče vyhrievajúce sobotné popoludnie 9.júla nezabránili návštevníkom akcie Kozej farmy v Kostolnom, aby si vychutnali guláš z kozľaciny, veď ho mohli zapiť chladným pivkom. Po nabudení chuťových pohárikov pikantným gulášom sa gurmánom zachcelo pečenej kozľacinky.

Aj keď si mysleli, že jedla už bolo dosť, po zapití chladeným pivkom neodolali a vychutnávali si čerstvo vyúdené kozľacie klobásy. Mnohí o tieto chutné špeciality nechceli pripraviť ani svojich známych, ktorí zostali doma, tak si i pre nich odnášali guláš, pečenú kozľacinu, či klobásy , aby si v pohode domova hlavne tí starší pripomenuli už zabudnuté chute kozľaciny. Veď kozľacina patrí medzi najdietnejšie mäsá.Kedysi sa kozičky chovali v každom druhom dome. Deťom sa predvádzali šantivé kozliatka a dospelí, ktorým to už dovolil plný žalúdok si mohli zašantiť pri hudbe a speve , lebo horúci vzduch sa od blízkeho potoka navečer príjemne ochladil.

S odbíjajúcou polnocou sa hostia v pohode rozchádzali s domácimi, ktorí zaspávali v spokojnosti, že návštevníkom chutilo. Nedeľné ranné slnko im však nedalo dlho spať, pretože jeho lúče zobudili i stádo kozičiek.

Ďakujeme a veríme, že sa zas stretneme „ Na salaši pri guláši“.

 

 

 

Obrázok