Choď na obsah Choď na menu
 


Mesiac knihy 2011

Obrázok 

 

Deň s knihou v Kostolnom-môžeš ho naplniť čím len chceš- je tvoj – je pozoruhodný

 

Rok má 365 dní a 12 mesiacov, takmer každý deň a mesiac je venovaný nejakej udalosti. Mesiac marec je výnimočný nielen tým, že je mesiacom knihy, ale v tomto mesiaci máme prvý jarný deň , ráno nás zobúdza spev vtákov, víta nás prebúdzajúca sa príroda sviežou zeleňou, poteší nás pohľad na prvé jarné kvietky, zurčiace potôčiky.

Taký je Mesiac knihy, tej , o ktorej stále počujeme, že záujem o knihy klesá, knihy kupovať je luxus.

Ako tomu predísť vyriešila knihovníčka Obecnej knižnice Kostolné pani Libuša Višňovská, ktorá svojou aktivitou našla spôsob, ako v tomto uponáhľanom čase nájsť kúsok šťastia pre seba a iných, podať ruku, keď to človek najviac potrebuje, objaviť svetielko nádeje v čase beznádejnosti. Možno veľa dôležitého čo každodenne prežívame a zdá sa nám prirodzené nájdeme každú stredu v čase od 12:30 do 16:30 v obecnej knižnici v Kostolnom, kde sa pravidelne stretáva široká čitateľská verejnosť. Je celkom prirodzené, že tu čitateľ neprichádza len pre požičanie knihy, ale nájde sa tu priestor na rozhovor o tom, čo ho v knihe zaujalo, čo mu kniha priniesla.

Stretávajú sa tu študenti, ktorí hľadajú odbornú literatúru,deti, dospelí i dôchodci . Pravidelnou návštevníčkou a čitateľkou Je pani Anna Miklášová (viz. Foto ) narodená v roku 1927 teda 84 ročná, ktorá v roku 2010 prečítala 127 kníh.

Počas celého roka do knižnice často smerujú krôčky detí materskej školy i žiakov základnej školy so svojimi pedagógmi pre ktorých pani knihovníčka pripravuje výstavky nových kníh spojené s besedou nad knihami. Touto formou vytvára vzťah detí ku knihe , pretože s knihou je svet krásny, s knihou môžeš urobiť radosť, pomáhať, s knihou môžeš žiť tak, že ti niekto večer poďakuje že si, že existuješ.